שלטון ומנהל.
.

-
שלטון מקומי
מבקרי עיריות יוכפפו, מכל הבחינות לרבות שכרם, למשרד מבקר המדינה יורחבו סמכויותיהם, יועמק הפיקוח עליהם והפיקוח החיצוני על הרשויות וראשי ערים, יחד עם הנהלת העיר, יחויבו אישית בכל חסרון כיס שייגרם לרשות מקומית בשל רשלנות או חוסר יושר.

-
חוק יסוד הממשלה
יתוקן כך שלא ימונו למעלה מ-20 שרים, לא ימונו שרים ללא תיק, לא ימונה אדם ללמעלה ממשרת שר אחת ויבוטלו תקני סגני שרים וסגני ראש הממשלה, יוקצה תקן אחד בלבד למ"מ ראש הממשלה. משמעות תקציבית: חסכון למעלה מ-200 מיליון שקלים לשנה

-
בחירות
הפיכת מערך הבחירות לממוחשב ואוטומטי כולל אפשרות הצבעה בדואר. המערך יאפשר גם עריכה שוטפת של משאלי עם בסוגיות שונות ובפרט כאלה בעלות חשיבות לאומית. משמעות תקציבית: חסכון 4.5 מיליארד ₪ למשק (כ-1.5 מיליארד שקלים לשנה). תיאסר חקיקה בעלת אופי כלכלי-מגזרי שלא נקבעה מראש במצע מפלגה קודם לבחירתה או חקיקה הסותרת את מצעה של מפלגה זולת אם אושר במשאל עם.
ח"כ יחויב להצהיר על נכסיו, הכנסותיו וכל חשבונותיו המתנהלים או שבהם יש לו זכות חתימה או טובת הנאה כלשהי. תיאסר על ח"כים ומפלגות קבלת תרומה או טובת הנאה, ישירה או עקיפה, מגורם שאינו ישראלי. תמיכה פומבית, ארגון פרסומים, עצרות, כנסים או אירועים הקשורים לח"כ או מפלגה או אם אלה מופיעים בהם ייחשבו כתמיכה

-
מרשם אוכלוסין
יתווסף רישום מספר נייד וכתובת מייל לכל אזרח (לשימוש בפרויקט "ממשל זמין", להעברת מידע בשעת חירום ולצורכי זיהוי). תעודות הזהות יוחלפו בתעודות עם שבבי זיהוי או לחילופין ייושם זיהוי ביומטרי. בנוסף יירשם, עבור כל אזרח, תחום הכשרתו ועיסוקו והכשרה רלוונטית לשע"ח (חובש וכו')

-
חוק חובת מכרזים
מדינת ישראל ובפרט הרשויות המקומיות והחברות הציבוריות נגועים בשחיתות רבה בתחום המכרזים. הדבר מביא לנזק הנאמד במיליארדי שקלים בשנה לקופת המדינה ולפגיעה קשה באיכות השירות ובאמון הציבור.
החוק יתוקן כך שתוקם רשות מכרזים מרכזית ואלה לא יבוצעו עוד ע"י הרשויות המקומיות, החברות הממשלתיות וכו'. תתקיים הפרדה מוחלטת בין הזרוע העורכת את המכרזים לזו שתהא אמונה על בחינת ההצעות ובחירת הזוכים.

-
חוק יסוד הכנסת
תקבע חובת נוכחות בישיבות המליאה וחברות בוועדות השונות, שכר הח"כים יוגבל לפי 2.5 מהשכר הממוצע (כיום למעלה מפי 4.5) תנאיהם הסוציאליים של הח"כים וכל חקיקה הנוגעת לכנסת ייעשו ע"י ועדה ציבורית בלתי תלויה שתמונה ע"י נשיא ביהמ"ש העליון. תקציב הכנסת יופחת מ-560 מיליון ₪ ל-280 מיליון ש"ח (כפי שהיה לפני 8 שנים). משמעות תקציבית: חסכון שנתי של 280 מיליון שקלים